Dejansko prvi naslov,ki mi je padel v oči kot tema Blogrole. In zato bom podala moje skromno mnenjce v zvezi s temi stvarmi. Zvedzdništvom pač :D

In s tem pridemo do mikrozvezd. In kdo sploh so? Tisti, ki so poznani med tistimi, ki se ukvarjajo s tistim. (tisti, tisto je neznanka in spremenljivka :D ) Torej, s tem lahko trdimo, da je pri blogerjih recimo mikrozvezda tisti, ki je najbolj bran (had, fetalij, irena,… ), med fotografi tisti, ki ima najbolše fotografije in največkrat slika kaj, kar je pač interesantno. In to kasneje tudi kje objavi. Med čefurji je mikrozvezda tisti, ki je izšao van sa najveć curicama sa Głasuj za mene. Za tiste pridne, kdor ima najboljše ocene, za tipe pač tisti, ki ima najboljšega, najdaljšega, najlepšega (no, no kaj ste mislili tukaj? ) avto vendar… med osebki ženskega spola pa pač tista, ki ima največ čevljev(vsaj stereotipno.) in tako pridemo do zaključka. Mikrozvezde so tisti, ki živijo s presežki. Najboljši, najhitrejši, največji, najlepši, najbolj obiskani…. Vendar najbrž vsi hlepenijo po pozornosti. In vsak tudi po zasebnosti. Kje je tukaj logika? Si car, pa nihče ne sme vedeti, da si to res ti? Ah, življenje je komplicirano . Vsi hočemo biti mikrozvezde. Po eni strani. Po drugi pa smo raje anonimni, ki živi pač življenje, kakršnega živi. Vsak pa ima pač vsaj en mikrotalent, ki ga loči od drugih in zaradi katerega je pač mikrozvezda.

Tisti mali mikrotalent pa je lahko skrit. In nekateri ga celo življenje ne najdejo. Ker ga ne iščejo. Drugi pa ta talent najdejo in jim pomaga v življenju, naprimer pri organizaciji,  prijateljstvih, v šoli, v službi. In postanejo zani po njem. Naprimer, ko gre veliki car iz neke ulice, ker pač vsi vejo, da se ga “ulije” skoraj vsak dan, se zdi teenagerjem navečji car. Starim mamam pa se pač zdi največji kreten. Torej, tudi mikrozvezdništvo ima dve plati. V  bistvu ima vsak človek pogled na to mikrozvezdništvo drugačen. Nekomu se zdi bloger (neznanka spet ) car, ker pač dobro piše, drugi pa ga gleda kot nekakšnega ekshibicionista, ki ubija čas tako, da drugim razglaša, kako živi, kaj je in kaj misli. Kot da ga zanima. In taki ljudje mi niso všeč. Zakaj pa bereš, če te ne zanima. Se pravi, da se delaš, da te ne zanima. Ha, you’ve been punk’d. In spet želja po pozornosti. Čeprav sem sedajle kar konkretno zašla proč od teme, mislim, da tudi kritiki in podobni spadajo pod področje mikrozvezdništva. In kritik je vsak zase sam.

 
Tako da, dragi blogerji… Ne ozirajte se na kritike. So samo ljudje in največkrat kritizirajo le tisti, ki ne delajo tega in ne vedo, kako težko je to (poetično, ali ne?). Važno da si zase mikrozvezda in da si ostaneš zvest in se ne uklanjaš pritiskom družbe. Morda te prav to naredi mikrozvezdo.

 • Share/Bookmark

...komentar [6]

 

6 komentarjev

 1. ikaRI pravi:

  “Važno da si zase mikrozvezda in da si ostaneš zvest in se ne uklanjaš pritiskom družbe. Morda te prav to naredi mikrozvezdo.”

  poanta posta spljoh…. res u redu objava

 2. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  na koncu je nauk, kot pri basnih ;)

 3. lilalu lilalu pravi:

  Obremenjenost z “zvezdo” je samo po sebi napor. Kajti strah, da “zvezda ” ugasne pomeni biti nenadjebljiv. In koliko je v resnici nenadjebljivih ? ;)

 4. V začetku je bil b(l)og(os) » Objavili so me!!! pravi:

  [...] tehnične težave in se vsebinsko usklajujeva glede objav pa se vi naslajajte ob dejstu da sem mikrozvezda teološke fakultete. Berite moj [...]

 5. Blaž Blaž pravi:

  tudi mene zanima, če bi me objavili v blogroli v kolikor se spravim napisat objavo na njihovo temo :D

 6. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  sej mene tud najbrž ne bojo. pa kaj. ušeč mi je tema :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !