well, glede na to, da je čas počitnic, smo se nekateri spravili od doma1 . Ja, šla sem z mojimi preljubimi roditelji. v Normandijo. za štiri dni. dva dni vožnje. dva dni ogledovanja. well, pot smo začeli ob petih zjutraj.2 in potem se je začela vožnja. in tankanje. in smo bili v Franciji. in smo se ustavili za celih 20 min. pač, če se nam je pa mudilo. in smo prehitevali avto s kranjsko registracijo.ampak ne kakšnih poznanih. well, peljali smo se mimo pariza. videla sem eifflov stolp3. pa čeprav samo od daleč. to je že precej. spomnila sem se našega šolskega izleta v Pariz leto nazaj4 . čeprav imam raje london :D .

Ja, nadaljevali smo do mesta Caen. In poiskali hotelčič. Bonsai5 . meni je bil všeč zaradi takega luštkanega imena. drugače pa je bil bolj … nizkocenoven :D mislim, bolje kot F1 je bil, vendar ni bilo nevem kaj. ampak v bistvu res ne rabiš ne vem kaj za tri noči. v vsakem primeru v sobi preživiš 8 – ur. imel je pa kr v redu tuš. to je very important :D

zvečer še krog po Caenu. to je bila sobota in vse okoli je bilo polno mladih ljudi (cca. 20 let. ) ugotovila sem, da mi je to zelo všeč. dogajalo se je na polno.

zjutraj pa protui mont saint michelu. to je otoček (v bistvu polotoček, ker so naredili cesto), kjer naj bi bila romarska pot in to. meni je bilo zanimivo, ker  je cela vas v srednjeveškem stilu. in je ooogrooomno stopnic. pač je to gora. ja, to je bilo kar zanimivo. ugotovila sem, da mene ni za puščati v trgovino s spominiki, ker vedno najdem kaj, ker mi je strašno všeč. tokrat je bilo to pero. kaligrafsko.pravo pero. po ogledu samostana na vrhu pa so me spraševali neki španski šolarji, če sem španka. če ne bi bila zamorjena, bi jim odgovorila, tako pa sem jih ignorirala. je bilo pa zelo zanimivo hoditi pred njimi. če bi vedeli, da jih razumem… sem se kar nasmejala. saj smo mi tudi taki, ko hodimo naokrog. od tam smo odšli v neko mesto, ki je bilo zame kar …. nesimpatično. tja smo šli, ker je bil tam moj dedi kot vojak (sem omenila, da je bil z nami?). našli smo njegovo cerklev in hotel. samo da je hotel zdaj dom za ostarele. in da je celo mesto 70+ let. very interesting for me, don’t you think?… jah, potem pa smo šli do plaže. to pa je bilo zame. obožujem to :) . nabirala sem školjke, tekla po pesku, risala,… ko mali otroci. to se je kar vleklo. zvečer je sledil še en sprehod po Caenu. bil je kot izumrt. aja, še prej pa smo našli neke nemške bunkerje. kuuul. v temi sem skakala okrog po bunkerjih. kul :D

tretji dan. muzeji. eden v arromanchesu. kul. film z angleško slušalko. zakon stvari. vojaki so imeli ogromne škatle za  čokolado in piškote.celo ulico imajo okrošeno z zastavami zaveznikov. zastave imajo tako ali tako povsod. nemški šolarji so zabavni :D in potem sem spet videla nekaj. imeli so priponke (saj se reče tako?) US airforce. in jaz, kreten babji, nisem kupila, ker sem rekla, da jih bojo sigurni imeli še drugje. pa jih niso. malo na plažo spet. potem smo šli do nekega mesta z leseno cerkvijo. pa lilo je kot iz škafa. pa ogled 70 m 1000 let stare vezenine. oh… boring. aja tokrat sem pa imela priložnost smejati se angleškim šolarjem. pa še v en muzej. v Caenu. sicer nisem navdušena nad muzeji, ampak ta je bil pa wooow. sploh del od 1945 naprej. noro. na žalost smo imeli samo eno uro, preden so zaprli.

in tako se je poleg poti  nazaj končalo potepanje po normandiji. nekaj novih ugotovitev: če se umijem z otroškim šamponom in spim z mokrimi lasmi, sem skravžlana kot pudelj :D

ne, resno. normandija je fajn.

če gre kdo tja, mi lahko  lepo prosim prinese priponko US airforce navigatorja ali zdravnika? (imeli so še bombarje, letalce, strojnike,sestre,… )

haha, zabavno je znati jezike. smejala sem se španskim, angleškim in nemškim šolarjem. (ne vem ampak nekako jih razumem. samo govorim ne nemško in špansko. očitno. )

nič slovenskih turistov srečanih.

slike še niso na računalniku :D

ah… morje biii :D

  1. ne bi o tem, da vedno samo poslušam kako me ni nič doma. kaj, če je pa toooliko zanimivih stvar :) *angel face* []
  2. mojega obraza v takem stanju niti slučajno ni za gledat… []
  3. <3 []
  4. to bi bilo nujno ponovit :D []
  5. lastnica ni imela pojma, kje je slovenia []
  • Share/Bookmark

...komentar

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !