torej čas za mojo manjšo objavo o mojih zadnjih dneh. bila sem na prvem vseslovenskem jamboreeju skavtov in skavtinj. in bilo je noro… (slogan: norost, ki deluje). ravno v nevemkašne podrobnosti se ne bi spuščala, ker se zna zgoditi, da bo malce dolgočasno, ampak kakorkoli.

bilo je . pestro, blatno, glasno, divje, noro, skavtsko…

že ob prihodu sem našla enkaj znancev iz vse slovenije in seveda so padle različne debate. pa postavljanje šotorov. 1400 nas je bilo zbranih, starih od 11-16 let. konkretna številka, razdeljena še na 10 podtaborov. tako sem cel teden gledala zagorje, tolmin, rakove steze in ljubljano 5 (fuđine :D ) pa še šentjur. priznam, da sem kar konkretno izbegavala vsakemu predolgemu ostajanju v podtaboru, saj je bilo potrebno pogledati še vse ostale podtabore. prišli smo v soboto, v noči iz nedelje na ponedeljek pa smo imeli manjše neurje. bilo je mokro, in sama sem imela to srečo, da sem videla, kako odpihuje šotore in pomagala pri prestavljanju nekaterih stvari, kasneje pa v našem preljubem šotorčku mirila uboga dekletca, ki so bila na robu panike. in okrog štirih so nas evakuirali v želimlje. skoraj ura pešačenja in opazovanja zore. lepo. spanje (zame tri ure) in zajtrk, ki je izgledal kot napad beguncev na prvo hrano po več letih. celodnevno poležavanje v dvorani in dretje tako in drugače. zvečer so nas nekaj prestavili v gasilni dom, kjer smo preživeli še eno noč in se zjutraj odpravili v bazni tabor. spet dnevi prepolni dejavnosti in večeri z noro glasbo na odru. ni potrebno omembe, da smo bili skoraj vedno v prvih treh vrstah, enkrat pa sem plesala še celo na glavnem odru. imeli pa smo pravi rock otočec. vsaj blata je bilo dovolj. zadnji večer pred prihodom drugih starostnih skupin smo imeli še ognjemet. potem pa trije dnevi s več kot 3500 ljudmi. nepozabno. najbolj so mi bili všeč večeri. našla pa sem mnogo novih znancev in prijateljev. …

toliko na kratko. pa še da sem brez glasu, ker seveda sem jaz nastopačica in tista ki se dere. -.-”

pff… :D

 • Share/Bookmark

...komentar [7]

 

7 komentarjev

 1. Tilen pravi:

  And a nice jamboree it was…. :mrgreen:

  Čakam še na poročilo iz morja :)

 2. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  sej je nekej malga napisan. kj več se pa ni dogajal :D (god, how booooring…)

 3. kLarch pravi:

  Lepo opisano. =) Poplave so itak taglavne. Na Jamboviziji smo bli pa tut carji (sem bila v istem podtaboru kot ti…iz Zagorja1 sm….tista Klara k je tok glasna, če se slučajno spomneš.).

 4. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  ooo haj Klara. se spomnem ja :D

  baletke so ble zakon. :D

 5. kLarch pravi:

  Ma, itak….najprej baletke, pol lublančani s svojo verzijo….pol pa jz, k se derem u mikrufon. aaaa. xD

 6. homerun homerun pravi:

  Iz katerega stega pa si ti? Jaz sem užival, bil pa sem osebje že na vašem delu.

 7. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  Kranj 1. Poznaš kej? :D
  stuff… to ste pa bl mal delal xD (na tvoji delavnci si meu čast tazadn dan delavnc gostit dve moji podložnici :lol: pa gledal smo vs k smo mel orientalske xD)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !