No, vsaj en del sobote… :)

YouTube slika preogleda

Ker me je že nekaj časa zanimala razstava Japonskega dizajna, sem končno naprosila starše (OK, iskreno je mati predlagala…) In smo šli… Iz sonca v oblačno Ljubljano. Na parkirišče in do NUKa, kjer je razstava knjig Svetlane Makarovič. Ker je moja roditeljica velika fanica, in imamo doma več kot polovico knjig, ki obstajajo, je bilo nekako samoumevno, da si gremo ogledat to čudo. In niti ni slabo. Sicer je res, da sem se jaz morala skoraj zvrniti po stopnicah na poti nazgor (halooo, ne na dol, na gor…) in da je mel nek fante majico, ki je bila reees kul :) napis: jammin zraven pa slika enega od little people (tiste little miss and little mister scene) .Khm, še moja najljubša knjiga: Kosovirja na leteči žlici. Zmeraj sem oboževala teženje. Ki ga uspem posnemati… ampak to je že druga zadeva.

Po tem smo pa odšli do Jakopičeve galerije, kjer je v golem betonu ( ne, tega ne prenesem najbolje, bom iskrena) razstava japonskih zadev. In fascinirale so me. Dejansko res. Še celo tableware (vodič v angleščini). Poleg Canona ( 10D za tiste, ki jim to kaj pove) pa me je najbolj fasciniralo tole .:

Žvečilni, itak. Skozi to razstavo sem prišla brez da bi se ubila. Trikrat hura zame!

YouTube slika preogleda

Po tem pa je padla še odločitev da si ogledamo še Chagalla. V Mestnem muzeju. In spet sem ugotovila, da je kar všečen. :) Sploh pozno obdobje in mitologija. Črno-bele stvari so bile… nepretresljive.  Osel in Eifflov stolp je kul zadeva. zabavala me je :) . In potem je bil še ogled Obrazov Ljubljane. Soba z mladinskim gibanjem je bila… Kuuuuul, poznala 80% plošč in se udomačila v stol tam noter… :) Uf, še ena fascinantna zadeva mi je padla v oči… Stare škatle in posode. Celo jaz se spomnim nekaterih pralnih praškov, lepo prosim :D

Pa opazila še eno lepo obleko. Postavljena v štirideseta leta. Lepo, lepo…

Ker smo bili po tem že lačni (no, ja no… ) smo odšli na čevapčiče / lepinjo in jogurt(moja verzija pač) v… okrepČEVAPnico. In se mi spet prikazuje Sarajevo pred očmi… spet bi odšla tja. Itak bi odšla kamorkoli… Ker imam dovolj domačih koncev. Resno!

YouTube slika preogleda

Po prihodu domov pa me je čakalo še inštruiranje( ne pritožujem se, angleščino imam rada, plus dobila plačano…) in pa večerja, ki je bila v malo večjem družinskem obsegu… 8 ljudi…

  • Share/Bookmark

...komentar

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !