Južna itak.

to ni nevem kak potopis, ampak samo nekaj splošnih zadev. en teden je dolgo časa, ampak ne tako dolgo, da bi se jaz dovolj naužila vseh lepot eksotike.

Ja v glavnem, start je bil izpred naše preljube gimnazije, avtobusna vožnja do Minhna in tam prvo čakanje, ogledovanje kadilnic (najbolj zasedeni prostori na letališču), preplačevanje sendvičev in splošno pričakovanje novega tedna. Na letalu sem sedela s starejšim Američanom korejskega rodu (imel me je za Angležinjo, tenkjuverimač, naglas pa take fore), ki je bil po poklicu zborovodja, se mi zdi… Zabavna pot tja, neprespana noč/dan (o tisti razliki ne bi, to je morilsko), gledanje filmov, poslušanje glasbe, branje knjige Vanity Fair, kracanje po blokcu, hranjenje s Cup Noodlesi in prvo srečanje s korejsko hrano. tukaj prihaja na vrsto prvi fuuuuuuj! res, to je najbolj ogabna hrana na svetu. jem kitajsko hrano, jem indijsko hrano, jem vsakovrstno eksotično hrano, ampak tukaj pa to ni prišlo v poštev.


Slike za premor…

tako je prvi dan minil počasi, z monsunom ( resno, imeli smo monsun, na cestah je bilo po 15cm vode, dežnik ni pomagal nič, juhuhu…) in ja, prva letalska vožnja je bila do Seula, kjer smo presedli na letalo za Busan, ta let je trajal le slabe pol ure, a so bili nekateri želodci izpraznjeni, saj so bile turbolence kar hude, priznam pa da sem v vožnji uživala. zelo, ne glede kako zlobno se sliši. adrenalinec in take zadeve…), avtobusi so pa tudi ena izmed bolj zanimivih zadev, kar sem jih videla v življenju.  pa sem videla marsikaj. v filmih, ko imajo Indijci tovornjake spremenjene v avtobuse, vsi so nakičeni in podobno, ste to že opazili??? No, Korejci so svoja vrsta glede tega, njihovi avtobusi so super moderni, z veliko plazmo in satelitom, ki lovi CNN in zavesicami, najbolj kičastimi pregrinjali za stole, okrašenimi stropi, barvastimi lučmi, cofki in … klimo. Najbolj kičasti avtobusi nasploh. In pa vse je zelo klimatizirano.

(se nadaljuje)

  • Share/Bookmark

...komentar [2]

 

2 komentarjev

  1. Snowblind pravi:

    Dbest! Grem gledat fotke :grin:

  2. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

    pjd, pjd. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !