Youtube očitno postaja vse bolj uporaben. na vse strani. Sedaj se uporablja tudi kot videoteka, danes pa je bila zame še ena zanimiva izkušnja. Namreč. Pri uri biologije smo namreč gledali videe na Youtubu.

In to priznam, da izredno zanimive videe. o delovanju celice in njenih organizmov (neka odlična 3D animacija).

Torej, zakaj se tega kanala ne izrabi za učenje? Naša šola ni ravno napredna, a če smo prišli do YouTuba, pomeni, da se lahko gradi marsikaj na interakciji, saj so take ure defenitivno bolj poučne, učenci so bolj zbrani in ni suhoparne razlage, ampak je malo predstave, pomaga pa tudi vsem, ki se pri učenju lažje zapomnijo s pomočjo vizualizacije.

Podpiram!

 • Share/Bookmark

...komentar [6]

 

6 komentarjev

 1. Alice pravi:

  Se strinjam! Sicer sem si ogledala samo par videov v zvezi s celico ampak so res odlični in veliko pripomorejo k sami predstavi o dogajanju v celici.

 2. trip trip pravi:

  Mogoče priporočaš profesorju/-ici še http://www.dnatube.com/ … Ne vem sicer, koliko materiala je tudi na youtube-u, ampak tu je precej lažje brskati, ker je vse bol kot ne preverjeno v zvezi s stvarmi, ki te zanimajo, ko se greš science :)

 3. ametist pravi:

  Ne samo biologija, tudi ostalih stvari je veliko najti na YouTuba.

 4. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  @ametist ja, mislim da res, samo na žalost tega drugje še niso ugotovili.

 5. Mašon pravi:

  a ste tole gledal: http://www.youtube.com/watch?v=BVvvx5HGpLg ? če niste, priporočam… vsekakor pa pohvalno ja, mislm da na splošno se daje premal poudarka vizualizaciji zadev, sploh tko kompleksnih kot je celica, kjer ti slika nekega organela pove točno nič, medtem ko nek posnetek/animacija velikokrat kej objasni (ne velja samo za biologijo to, npr določene tehnične stvari so enake)… in nekateri ta kanal pogosto uporabljamo za učenje oz. vsaj da zastopimo neki kar nam poskušajo v glavo vbit :P
  pa celica nima organizmov… kvečjemu mehanizme ;)

 6. rozazvezdica rozazvezdica pravi:

  khm, mišljeni so bli organeli :$
  in gledali smo točno ta video :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !